Sunday, September 21, 2014

Maaf.


Assalamualaikum.

Ye salah aku, aku tahu. Rasa macam nak ketuk kepala sendiri pon ada, nak lempang pipi sendiri pon ada. Tak tahu la apa yang susah sangat nak bagi tahu family pasal dia. Nak buka mulut nak cerita lagi la. Nak kenalkan bawak jumpa dekat family apatah lagi. Tapi kali ni memang confirm dia nak datang time konvo aku. This coming sunday? Ada lagi 6 hari kan? Aku tak larang. Memang serious aku tak akan larang. Datang la awak, it's my pleasure. Cuma aku tak bagi early alert dekat family aku yang there is someone I knew from the past 5 years yang akan ada sekali that day. Aku ke yang tak sedia dengan komitmen atau aku yang buat benda ni jadi susah atau aku yang tak larat nak jawab soalan bertubi-tubi family aku nanti. Aku pun tak tahu dan aku pon takde alasan yang kukuh nak bagi dekat dia. I just, I dont know. Mungkin sebab aku bukan orang yang jenis bercerita dekat family. Mungkin sebab aku anak sulung dan aku dah terbiasa simpan sendiri perasaan aku. Jadi benda macam ni berat sangat aku nak handle. Kat mana nak mula, nak cakap apa, nak cerita macam mana. Semua aku tak tahu. Aku tak pernah buat. Aku tahu kalau orang lain umur macam aku ni dah ada anak sorang agaknya. Aku tahu jugak makcik-pakcik nenek-nenek dah buat isu ni jadi isu berbangkit. Tapi aku rasa benda ni isu paling susah sekali aku nak bangkitkan. Tak boleh ke aku ikot flow je? Tak boleh ke?

Sorry..

Sigh~

Tuesday, September 16, 2014

Worst.


Assalamualaikum.

Semalam worst day aku kot. Memang the worst day sangat dengan tak sempat makan dengan busy dengan mana nak settle stagging 14 switches untuk hospital seri manjung, mana nak configure 5 AP lagi, mana nak kejar QA nak datang check, mana nak print document tah berapa kali print tah, mana nak packing balik barang tu sebab hari ni nak pergi deliver semua barang tu campur dengan emosi yang tak berapa stabil. Tsk tsk. Thanks miera memahami sebab aku ulang alik toilet banyak kali, sebab kalah dengan perasaan sendiri, sebab tak boleh nak concentrate, sebab korang terpaksa double check equipment tu. But then kau buat aku busy so that I won't be thinking too much. First and last personal dan kerja bercampur aduk macam ni. Please don't happened again. Please cimi. You are strong enough to handle everything although you have to fake your smile. 
*lempang pipi sendiri*
T__T

Toodles.

Previous Home
 
cimicomot.blogspot.com | Design By Nur Cimi .Copyright 2009-2012 | All Right Reserved.